top of page

Constantia Glen viinit Tampereella 18.2.2020

Oli ilo vierailla viime tiistaina Vinoteekissa Tampereella, tavata hyvän viinin ystäviä ja tutustuttaa heidät Constantia Glenin viineihin. Tässä viineistä hiukan tietoja teille kaikille:

Constantia Glen on ns. boutique viinitila, joka sijaitsee Etelä-Afrikan vanhimmalla viinintuotantoalueella Constantia Valleyssa, vain kivenheiton päässä Kapkaupungista. Siellä on tuotettu viinejä jo vuodesta 1685 -lähtien. Tila tuottaa nykyisin 100.000 pulloa vuodessa.

Constantia Glen on perhetila, joka on aloittanut viinien valmistuksen vuonna 2005. Päävastuun valmistuksesta kantaa enologi Justin van Wyk ja ensimmäiset viinit olivat vuosikertaa 2006. Siitä lähtien meren tuomien tuulten viilentävä vaikutus ja sopivasti aurinkoiset päivät Constantian laaksossa ovat synnyttäneet iloksemme herkullisia, hedelmäisiä, raikkaita ja täyteläisiä, Bordeaux -sävytteisiä viinejä.

Tila tuottaa kahta punaviiniä ja kahta valkoviiniä.

Valkoiset on valmistettu Sauvignon Blanc ja Semillon -rypäleistä. Sauvignon Blanc nimellä tunnettu viini on kypsynyt terästankeissa ja TWO -valkoviini tammitynnyreissä. TWO on nimetty kahden siinä käytetyn rypälelajikkeen eli Sauvignon Blancin ja Semillon (n 20%) mukaan.

Molemmat punaviinit ovat tammessa kypsytettyjä ja kolmen rypälelajikkeen viinissä (THREE) on käytetty Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc ja Merlot -rypäleitä. Vastaavasti tilan lippulaivassa (FIVE) on rypälelajikkeet ovat Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Petit Verdot ja Malbec.

Varsinkin tätä jälkimmäistä FIVE viiniä voi kypsyttää ja säilyttää 10-15 vuoden ajan.

Punaviinien herkullinen ja täyteläinen maku soveltuu hienosti lihan ja juustojen kumppaniksi. Valkoiset taas ovat upeita äyriäisten, kalan ja kanan seurana.

Constantia Glen FIVE 2015 tulee Alkon erikoista valikoimaan keväällä ja myynti alkaa 23.3.

Alkon numero: 483437

Alko on kuvannut FIVE 2015 -viiniä näin:

Description: Extra full-bodied, tannic, dark cherry notes, blackberry jam

notes, blackcurrant notes, chocolaty, light herb notes, hint of smoke,

rich, full-bodied, long

Taste style: robust & powerful

Lisätietoja viineistä löytyy myös tilan nettisivuilta:

www.constantiaglen.com

Kiitos vielä Tampere & Vinoteekki ja

ihanaa helmikuisen viikon jatkoa kaikille !

Leena

Viimeisimmät
Arkisto
Etsi tägeillä
Seuraa myös
  • Instagram Social Icon
bottom of page